OFTE STILTE SPØRSMÅL

 

Hva er PCKassenettbutikk?
I 2019 lanserte PCK AS sin egen nettbutikkløsning «PCKassenettbutikk» til eksisterende og nye brukere av PCKasse. 

Løsningen er basert på WooCommerce hvor sidene bygges i WordPress, og man kan velge mellom fem ulike nivåer hvor første nivå er kostnadsfritt. 
Nettbutikken er speilbildet til kassen din, og prinsippet til PCKassenettbutikk er at det er enveis kommunikasjon hvor man selv styrer alt av varer, endringer, priser og bilder direkte fra din PCKasse. 

Hvilket nivå passer meg best?
Nettbutikkløsningen er delt opp i fem ulike nivåer for å tilfredsstille de ulike behovene våre brukere av PCKasse har. 
NB! I nivå 1 til 3 er design låst = ingen endringsmuligheter
Her får du et enkelt digitalt utstillingsvindu til å vise frem og selge varer. 
 

STANDARD NIVÅER

«Få et digitalt utstillingsvindu»


Nivå #1 

Nivået er kostnadsfritt og enkelt å opprette fra din PCKasse.
Dersom du ønsker å teste trykker på du «Admin» i PCKasse og går til hovedmenyen. Nederst står det «Nettbutikk» – trykk på denne før «Opprett webshop». Du er nå i gang!
 
Dette er godt egnet for virksomheter som ønsker å annonsere sitt varesortiment på nett for å øke innkomne forespørsler men som ikke satser fullt på netthandel.
 
 

Nivå #2

Nivået bygger videre på første steg men du gis nå mulighet til å ta imot bestillinger på nett.
NB! Det er ikke en lagerstyring i dette nivået

 

Nivå #3

Første nivå med full lagerstyring. 
Design og utforming er ferdig og klart til bruk, og man får en enkel nettbutikkside med handlekurv fra Klarna eller Bambora. 
Egner seg godt som en starter for bedrifter som er ny i netthandelsverden, og som ønsker å satse på nettbutikk. 
 

 

PREMIUM NIVÅER

«En fullverdig nettbutikk»

 

Nivå #4

Her bistår designer deg med å gi nettbutikken din det uttrykket du ønsker.
Du fyller inn designpunkter og kan kjøpe ekstra designkreditt dersom du skulle ønske ytterligere endringer. 
Kampanjer, tilbud, promotering mm. er tilgjengelig. 

Nivået egner seg for virksomheter som ønsker en flott nettbutikk men som ikke besitter kunnskap om webdesign selv. 

 
 
Nivå 5
For de erfarne !  
Her anbefales det å ha kunnskap og kjennskap til WordPress, WooCommerce og Flatsome med UX-Builder som er temabygger. 
Design supporteres ikke i dette nivået. 
Hva må jeg ha får å gå live med nettbutikken min?

For å gå live med nettbutikken og ta imot ordre, er det noen ting man bør ha i bunn først.

 1. Vareregisteret
  Varer må selvsagt på plass i nettbutikken. Har du varer fra før, med bilder/variantbilder, beskrivelse og merke kan kjøres dette opp til nettbutikken på 1 – 2 – 3.
 2. Avtale med Klarna/Bambora
  Skaffe en betalingsinnløser så du kan ta imot betalinger
 3. Legge inn fraktinnstillinger
  Fraktinnstillinger er essensielt. Juster fraktinnstillingene ut ifra hvordan dere håndterer frakt. Posten, Hent i butikk osv.
 4. Google Analytics
  Mange av kundene våre bruker google analytics for å se kunders aktivitet på nettbutikken. Dette er noe vi anbefaler å benytte seg av.
 5. Pek domenet
  Som finnish touch; kan man peke om domenet sitt slik at man er Live.
Hvordan oppretter man PCKassenettbutikk?

Gå til Admin i kassen → Trykk på «Nettbutikk» fanen → Trykk «Opprett webshop».

Så legger du til e-posten du ønsker skal være login for nettbutikken. Husk at denne e-post adressen vil bli butikk eier, og er den eneste brukeren som har tilgang til å endra på kontoplan, legge til design, peke domenet osv.

Hvordan oppretter jeg PckasseNettbutikk når opprett webshop knappen ikke er der?

Når «Opprett webshop» knappen ikke er der betyr det at du mest sansylig har en nettbutikk koblet til kassen fra før. Da oppretter du PckasseNettbutikk på en denne måten:
Gå til «Oppsett» → «programinnstillinger» → «rutiner» → «Nettbutikk oppsett».
Her ifra sletter du det som står i «Webservice URL» og «Password» feltet. Så trykker du OK.
Så går du inn på Nettbutikk oppsett igjen, og limer inn denne URL’en i «Webservice Url» feltet: https://pckassenettbutikk.no/multipck/api

Så trykker du på «Opprett webshop» knappen.
Du blir da bedt om å legge inn e-post adressen du ønsker skal være butikk eier.

↓ Se gjerne video her.

Nettbutikk oppsett

Nettbutikk oppsett er et innstillings felt hvor du kan justere informasjonen Pckasse skal motta/sende fra/til nettbutikken.
Under er en beskrivelsen av alle feltene i oppsette og hva de gjør.

Webservice URL
Dette feltet er strengen er Url’en man bruker får å velge hvilken nettbutikk leverandør man skal koble seg opp mot/opprette en nettbutikk hos. Strengen for å koble seg opp mot PckasseNettbutikk er https://pckassenettbutikk.no/multipck/api og andre strenger får man av den spesifikke nettbutikk leverandøren.

Login & Brukernavn
Disse feltene er nøklene for å koble kassen mot den spesifikke nettbutikken man ønsker. I PckasseNettbutikk kan man se login og endre passordet i WordPress admin (https://pckassenettbutikk.no/wp-admin), så legger man da tilsvarende login og passord i disse feltene for å koble kassen mot nettbutikken. Bruker man en annen nettbutikk leverandør får man disse nøklene av dem.

Kunde
Som standard vil en kunde som handler en vare i nettbutikken ikke importeres inn til kundelisten i Pckasse. Sett fra Pckasse sitt stådsted er alle kunder fra nettbutikken en «WebKunde». Når du oppretter en PckasseNettbutikk vil Pckasse automatisk opprette en «WebKunde» som står som standard, og alle ordre fra nettbutikk vil da havne på denne kunden. Huker du på «Opprett webshop kunder» under kundebehandlings-feltet vil Pckasse opprette en egen kunde for hver bestilling som kommer fra nettbutikk.

Fraktvare
Fraktpris blir generert av nettbutikken før ordren kommer til Pckasse. Denne fraktprisen må knyttes til en vare (FraktVare), det vil Pckasse automatisk generere når man oppretter nettbutikken vår. Denne varen får da prisen nettbutikken genererer når ordren kommer ned til Pckasse.

Ekstravare
Hvis man har noen ekstra gebyrer eller lignende havner dette på denne varen. Varen blir da også generert automatisk når man oppretter PckasseNettbutikk.

Medarbeider
Du må også velge en egen ansatt som skal stå som medarbeider i alle ordre fra nettbutikken.

Kategorier på nett
Her kan du velge mellom å benytte vanlige vare grupper for å sortere produkt-sortimentet ditt på nett, eller om du vil bruke egne dedikerte webgrupper for dette. 

Lager
Her kan du velge lagret nettbutikken skal trekke varene fra. Om du ikke velger et lager vil den trekke «Standard» lageret.

Kundebehandling
Opprett webshop kunder
Hvis du huker på denne vil Pckasse opprette en egen kunde for alle som bestiller noe fra nettbutikken. Pckasse vil knytte nettbutikk kunden og Kunden i Pckasse med E-post. Kunderabatter du gir i Pckasse vil da reflekteres i nettbutikken.

Kundegruppe

Her kan du velge en kundegruppe du ønsker nye nettbutikk kunder som blir opprettet i Pckasse skal registreres på. Her kan du for eksempel ha en kundegruppe som heter «Nettbutikkkunder» å velge den kunde gruppen her, slik at alle nettbutikk kunder som Pckasse oppretter vil bli lagt inn på denne kundegruppen. Det gjør det enkelt å sortere etter hvilke kunder som tilhører nettbutikk.

Utskrift av plukkliste

Manuelt
Huker du av for manuelt vil det si at du må selv skrive ut en plukkliste hvis du skulle trenge det for en ordre som kom fra nettbutikken.

Når ordre hentes ned
Huker du på denne derimot, vil Pckasse automatisk skrive ut en plukkliste når du henter en nettbutikk ordre ned til Pckasse i aktive webordre.

Levering
Huker du av denne vil du aktivere automatisk fullevering. Dette vil si at når du henter en ordre ned fra nettbutikken så blir den fullevert og går rett til fullførte webordre. Dette er godt egnet noen som selger take-away-bestillinger på nett.

Kredittordre
Hvis du har en kunde som bestiller med tilsendt faktura i nettbutikken vil dette da går til faktureringsbildet isteden for aktive webordre. Her kan du da velge en ordre mal som skal benyttes for kunder som lager en kreditt ordre. Husk at kunden må være kredittgodkjent for at de skal kunne bruke denne funksjonen.

Kommunikasjon
Denne avhukningen gjør at nettbutikk ordre ikke blir hentet ned på denne maskinen. Flere kunder med nettbutikk bruker kanskje en bakroms PC for å håndtere alt relatert nettbutikk. Da kan man benytte dette for at nettbutikk ordrene ikke skal hentes ned på feil maskin og skape problemer.

Vedlikeholdsrutiner

Oppdater alle saldoer
Denne knappen oppdaterer alle varesaldoer i Pckasse opp til nettbutikken. Hvis saldoene i nettbutikken og Pckasse ikke skulle stemme kan man fikse dette her. Da kan man se i «Oppdateringkø» for å se om det kanskje ligger noen feilmeldinger rundt oppdatering av saldoer. Hvis det gjør det kan man da slette disse feilmeldingene fra køen og trykke på «Oppdater alle saldoer».

Send alle varer på nytt
Denne knappen vil sende alle varedata (bortsett fra variantbilder) opp til nettbutikken. Dette overskriver alle tidligere varedata. Hvis nettbutikken og Pckasse ikke stemmer kan man eventuelt slette hele «Oppdateringskøen» og sende alle varer på nytt.

Send logo
Har du endret logo i Pckasse kan du bruke denne knappen for å oppdatere logoen i nettbutikken.

Varegrupper -> Web-grupper
Denne knappen kopierer alle varegrupper i Pckasse om til webgrupper. Den vil da knytte alle varer koblet til en vare gruppe mot tilsvarende webgruppe. Har en vare allerede en webgruppe knyttet til seg vil ikke Pckasse røre den.

Send flere kunder til webshop
Her kan du dra opp kundelisten din og velge kunder du vil send over til nettbutikken din. Kundene får da en nettbutikk bruker og en mail med passord. Du kan også legge inn en velkomstmelding. Pckasse knytter kunder fra nettbutikk på e-post, så hvis du sender en kunde opp til nettbutikk uten e-post; vil du få en feilmelding.

Opprett bildedatabase
Hvis du vil bruke flere bilder på en vare må du ha trykket på denne knappen. Denne knappen oppretter en egen lokal bildedatabase som deles opp til nettbutikken. Grunnen til at man må bruke en egen bildedatabase for variantbilder er for å minske størrelsen på backup-filene.

Send ekstrabilder på nytt
Denne knappen sender variant/ekstrabilder på nytt fra den separate bildedatabasen. Så hvis du sender alle varer på nytt, kan det være lønnsomt å sende ekstrabilder på nytt også hvis man benytter dette.

Opprett webshop
Denne knappen oppretter du en nettbutikk med. Husk å fyll ut Webservice URL strengen.

Aktive webordre

Aktive webordre er området i Pckasse hvor man kan hente ned ordre fra nettbutikken, behandle dem og litt diverse andre funksjoner. Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk fanen → Aktive webordre.

Oppfrisk
Denne knappen henter ned de siste ordrene fra nettbutikken som er klare.

Skriv plukkliste
Denne knappen skriver ut en plukkliste for den/de markerte ordrene. Du kan også sette en automatikk for dette ved å gå til Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → Nettbutikk oppsett → Utskrift av plukkliste.

Ferdigmeld
Denne knappen åpner et vindu for å ferdig melde den markerte ordren. Her kan du legge til sendingsnummer, velge transportør, legge inn en melding til kunden og eventuelt del-levere ordren.

Vis på nett
Denne knappen viser den markerte ordren på nett. Hvis du skulle trenge å se ordren på nett tar knappen deg til baksiden av nettbutikken på ordren du valgte å vise.

Vis leveringer
Hvis du har del-leverte ordre kan du markere en ordre å trykke vis leveringer. Her kan du da se hvilke ordrelinjer som levert, av hvilken medarbeider og tidspunkt.

Angi sendingsnr
Her kan du angi et sendingsnummer i etterkant av en ferdigmelding. Dette vil da være mulig for ordre som har en transporter med avhukingen «Krever sendingsnr.».

Transportører
Her kan du legge til transportører. Du kan huke av for «krever sendingsnr.» som gjør at du kan legge sendings nummeret på i etterkant. Dette er nyttig da man ikke alltid har sendings nummeret når man behandler ordren første gang. Du kan også legge inn «Tracking URL» som vil bytte «{0}» med sendingsnummeret. F.eks. https://sporing.bring.no/sporing.html?q={0}.

Kredittsøknader
Her kan du hente ned en liste av kunder som søker kreditt godkjennelse av deg fra nettbutikken hvis du har tillatt kunder og gjøre dette. Kunden fra nettbutikken er forsøkt matchet mot kunderegisteret i Pckasse, det står da angitt i kolonnen hvilket felt det ble treff på. Dersom kunden ikke eksisterer vil kunden opprettes i Pckasse med info fra nettbutikken. Dersom det er en søknad du ikke ønsker å ta stilling til nå, kan du slette raden ved trykke på radhodet til venstre også «Del/Delete» på tastaturet.

Fullførte webordre

Fullførte webordre er området i Pckasse hvor man kan se og endre ferdig behandlet ordre fra nettbutikken. Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk fanen → Fullførte webordre.

Oppfrisk
Denne knappen henter ned ferdigmeldte ordre. Hvis du full-leverer en ordre fra aktive webordre vil ordren forsvinne derifra og dukke opp i fullført webordre.

Vis ordren på nett
Denne knappen viser den markerte ordren på nett. Hvis du skulle trenge å se ordren på nett tar knappen deg til baksiden av nettbutikken på ordren du valgte å vise.

Vis leveringer
Her kan vi se ferdigmeldte ordre, hvilken medarbeider som ferdigmeldte dem og datoen ordren ble behandlet.

Returner varer
Her kan du kreditere en levert ordre. Dette vil sende informasjon tilbake til nettbutikk som sier ifra til innløser at penger skal returneres. Hvis du krediterer en fullført ordre vil det stå 0,00 på beløp og på ordre linjer vil det se slik ut:

Oppdateringskø

Oppdateringskøen er kommunikasjonskanalen mellom Pckasse og Nettbutikken. En feil i kommunikasjonen som fører til at en handling ikke utføres vises som en feilmelding her.
Når Pckasse og Nettbutikken utveksler informasjon uten problemer vil listen her være tom.
Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk fanen → Oppdateringskø.

Oppfrisk
Denne knappen henter opp alle kommunikasjons feil og viser dem i vinduet.

Slett kø
Sletter oppdateringskøen og alle feilmeldingene.

Kjør på nytt
Forsøker å sende kommandoene det ble noe feil med på nytt. Hvis det fungerer vil feilmeldingen bli
borte fra listen.

Hvordan håndterer jeg en webordre?

Når du får en webordre, kan du finne denne i kassen.
Gå til Nettbutikk fanen → Aktive webordre → trykk oppfrisk. 
Her dukker ordren opp, da kan du markere ordren og trykke «Ferdigmeld».
Velg medarbeider og antall som leveres. Den vil da dukke opp i «Fullførte webordre». Hvis du skal returnere den, gjør du det herifra.

↓ Se gjerne video.

Hvordan setter jeg en vare på tilbud?

For å sette en vare på tilbud går du inn på varekortet i Pckasse til varen det gjelder.
Du kan også gjøre dette fra varelista. Sørg for at varens tilbud dato er gyldig.

↓ Se gjerne video her.

Hvordan setter jeg flere varer med en prosent rabatt?

Du kan sette flere varer med en prosent rabatt i Pckasse, denne metoden kan spare deg mye tid. I varelisten kan du legge til noen kolonner som heter «Utpris ink. mva«, «Tilbudspris ink. mva«, «Tilbud aktivt» og «Tilbud gyldig til«.

Marker alle varene du vil ha på tilbud på og høyre-klikk. Trykk så på endre valgte kolonner.
«Felt som skal endres» velger du kolonnen «Tilbud ink. mva».
«Til verdi» velger du nedtrykksmenyen å velger «Utpris ink. mva».

Når du har gjort dette går du til «Med faktor (+-*/)» feltet og skriver f.eks. «*,5» og trykker på «Utfør endring». Husk å trykk «bruk» i bunn av varelista etterpå.

Dette vil sette alle varene du markerte sin utpris ink. mva til tilbudsprisen ink. mva delt på 2. I dette eksemplet jeg viste får du da en 50% rabatt på alle varer.

↓ Se gjerne video her.

Selg varer på nett uten lagerstyring

Det hender man har varer med «uendelig» lagerbeholdning som man ikke ønsker å kjøre lagerstyring på. 

Du vil varen skal kunne kjøpes på nett uten at den har lagerstyring. Da er det et triks for dette. 

Vi setter varen først huket på som skaffevare slik at den kan kjøpes uavhengi om den er på lager eller ikke.

Nå kan varen kjøpes uavhengig at den er på lager eller ikke. Nå står det at at dette er en bestillingsvare, det ønsker du ikke, da du har varen på lager. For å fjerne denne teksten setter du skaffetiden på varen til -1.

Nå vil varen vises uten «Bestillingsvare» teksten og kan kjøpes uten at den er lagerstyrt.

Hvordan sender jeg kundene min til nettbutikk?

For å sende kunder til nettbutikk går du til admin i Pckasse.

Oppsett – Rutiner – Nettbutikk oppsett.
Her er det en knapp som heter «Send flere kunder til webshop».

Når du trykker på denne får du muligheten til å åpne kundelisten din. Her må du trykke F12 for å få denne opp.

Når du har trykket F12 får du da opp kundelisten, her kan du sortere på hvilke kunder du vil sende. Du kan jo da lage en kundegruppe som heter «Nettbutikk kunder» f.eks. også filtrere på disse.

Marker kundene du vil sende og trykk «Send til webshop».

↓ Se gjerne video her.

Hvordan får jeg kredittsøknader i nettbutikken?

Hvis en kunde vil bli kredittsøknad og du tillater at de kan søke om dette, gjør de i menyen «Min konto» når de er logget inn i nettbutikken din.

Der kan de trykke på «Kredittsøknad» og sende forespørsel om dette.

Når en kunde har sendt søknad om dette, dukker det opp i Pckasse.

Da går du til Admin – Nettbutikk fanen – så trykker du på Aktive webordre. Her er det en knapp som heter Kreditt søknader, og viser oversikt over de som ønsker å få kreditt og mulighet til å få en til-sendt faktura.

Ubekreftet/bekreftet leveringstid på bestillingsvarer

Benytter du bestillings-varer i nettbutikken kan du ha leveringstiden synlig på nett når du tar en bestilling i Pckasse.

I dette eksemplet tar jeg en bestilling på en vare og setter datoen 3 dager frem i tid fra dags dato. Så lagrer jeg bestillingen.

Det vil det se slik ut i nettbutikken:

Hvis du har fått bekreftet leveringsdato av leverandøren, kan du også vise at datoen er bekreftet i nettbutikken. Da går vi til varemottak → trykker på «Innkjøpsordrenr» for å få opp bestillingene våre og velger bestillingen det gjaldt → Så huker vi av for «Bekr. lev.dato» for at leveringsdatoen skal stå som bekreftet.

Da vises det som bekreftet i nettbutikken slik:

Du kan også velge om nettbutikken skal vise/skjule varer i bestilling som har en ubekreftet leveringsdato eller en bekreftet leveringsdato.

Dette gjør du I admin av nettbutikken → Pckasse → Ekstra innstillinger.

Huker du ikke av noen, vil ikke nettbutikken vise varer som er i bestilling.

Huker du av «Vis bekreftet bestillingsvarer» vil nettbutikken vise varer du har i bestilling med en bekreftet leveringsdato.

Huker du av «Vis ubekreftet bestillingsvarer» vil nettbutikken vise varer du har i bestilling med en ubekreftet leveringsdato.

De står som standard avhuket slik at alle varer i bestilling kan kjøpes på nett. Dette er en god måte å selge varer selv om du ikke har fått dem inn på lager enda.

Denne funksjonen er ment for de med lange leveringstider og spesialbestillinger, Vi anbefaler å benytte standardavhukningen hvor bestillinger vises.

Greit å notere seg at avhukningen «Skaffevare» overstyrer dette og vil vise varen uavhengig.

Sending av sporingsnummer før & etter ferdigmelding

Når du får en ordre fra nettbutikken inn til Pckasse kan vi legge med et sendingsnummer ved ferdigmelding.

Admin → Nettbutikk → Aktive webordre → Ferdigmeld → Pakkenr.

Før du gjør dette må du ha en transportør og legge inn en tracking URL. Gå til Admin → Nettbutikk → Aktive webordre → Transportører. Her kan du legge inn en Tracking URL som f.eks. https://sporing.bring.no/sporing.html?q={0}. Tracking URL’en vil bytte ut {0} med sendingsnummeret. 

Hvis du legger med sporingsnummeret når du ferdigmelder ordren vil det bli sendt på e-post til kunden. Sporingsnummeret kommer alltid i en egen e-post. På e-posten får du en lenke som heter «Klikk her» som tar deg til tracking url’en du la inn der og {0} blir erstattet med sendingsnummeret.

Her er eksempel på e-posten med meldingstekst «Hei :)».

Det er viktig å notere seg at mailen om sporingskode ikke blir sendt ut av boks. Det må aktiveres back-end i nettbutikken. Det gjør du ved å gå til wp-admin → Pckasse → Ekstra innstillinger → Så aktiverer du «Aktiver sending av pakkesporing».

Men, så har det seg sånn at man ofte ikke har sendingsnummeret når man ferdigmelder pakken. Du pakker den kanskje sammen, ferdigmelder ordren også sender du den fra postkontoret. Da får du ikke sendingsnummeret før i etterkant.

Det du gjør da, er at du huker på «Krever sendingsnr.» på transportøren din som jeg har gjort over. Når du nå ferdigmelder en webordre uten sendingsnummer vil den havne til en fane på høyre side som heter «Sendinger som mangler sendingsnummer».

Den vil ligge der til du angir sendingsnummeret og når du gjør dette, vil den forsvinne og en e-post blir sendt ut til kunde.

Det er greit å notere seg at hvis det er en kunde som har bestilt mange varer og du del leverer ordren, bør det legges inn en liten melding som forklarer hvilke vare kunden nettopp fikk sendingsnummeret til. Meldingen du legger igjen når du angir sendingsnummer kommer også med på samme mail.

Hvordan sende E-post/SMS til alle nettbutikk kunder

I Pckasse kan du faktisk sende ut e-post eller SMS til alle nettbutikk kundene dine. Det jeg anbefaler her er to generelle innstillinger først. 

Gå til Admin i Pckasse → Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → Nettbutikk oppsett.
Her er det 2 innstillinger som er veldig hjelpsomme for nettopp dette. Vi ser på Kundebehandling.

Det første du burde gjøre er å huke på «Opprett webshop kunder».
Hvis du huker på denne vil Pckasse opprette en egen kunde for alle som bestiller noe fra nettbutikken. Pckasse vil knytte nettbutikk kunden og Kunden i Pckasse med E-post. Kunderabatter du gir i Pckasse vil da reflekteres i nettbutikken.

Så har du kundegruppe ved siden av. Her kan du velge en kundegruppe du ønsker nye nettbutikk kunder som blir opprettet i Pckasse skal registreres på. Her kan du for eksempel ha en kundegruppe som heter «Nettbutikk kunder» å velge den kunde gruppen her, slik at alle nettbutikk kunder som Pckasse oppretter vil bli lagt inn på denne kundegruppen. Det gjør det enkelt å sortere etter hvilke kunder som tilhører nettbutikk.

Hver gang noen lager en bruker å kjøper fra nettbutikken din, vil kunden på nett opprettes i Pckasse og havne på kundegruppen «Nettbutikk kunde». 

Jeg går til kundelisten min i kassa (Admin → Kunder → Kundeliste).
Her høyre klikker jeg og passer på at jeg har på «Vis auto-filter».

Jeg legger også til kolonnen «Kundegruppe». Dette gjør jeg ved å høyre klikke i kundelista på samme måte, og trykke på «Velg kolonner». Jeg finner da «kundegruppe» og markerer den, så trykker jeg på pil til høyre ikonet (→) og huker av «Lagre oppsett» så den husker det neste gang.

Nå kan jeg enkelt sortere kundelisten min etter nettbutikken min ved å trykke på det blå filter ikonet over «Kundegruppe». Så trykker jeg på kundegruppen jeg vil sortere etter («Nettbutikk kunde»).

Nå ser jeg bare kunder som er fra nettbutikken. Nå markerer jeg bare kundene som kom fra nettbutikken min. Jeg kan markere alle kunden og sende dem en e-post eller SMS.

Nå har jeg lyst til å sende alle nettbutikk kundene mine en e-post. Da markere jeg alle kundene, og trykker på e-post ikonet i bunn.

Nå tar den meg til outlook som er veldig kjekt for å håndtere e-poster. Pckasse forutsetter at kundene har en e-post på seg selvfølgelig. Alle e-postene blir satt på blindkopi og her kan du sende ut det du ønsker.

Det samme gjelder SMS ikonet, da forutsetter Pckasse at kunden har et telefon nummer og at du har SMS’er i kassen. Det er også lurt å ha et avsender navn på SMS’ene du sender ut da. Dette kan din forhandler hjelpe deg med 🙂

Legge til bilder/Variantbilder med farge ID

Legge til bilde på en vare i nettbutikk

Alt av produkt-endringer gjør man fra Pckasse.
Jeg går til Admin i Pckasse → Varer → Vareliste → jeg finner varen jeg ønsker å legge til et bildet på. Jeg åpner opp varekortet med å dobbelt-klikke på den aktuelle varen.

Når jeg er inne på varekortet trykker jeg på «bilder» fanen.

Her kan jeg trykke på «Hent» å velge et bilde fra PC’en min, eller bare dra et bilde rett inn. Per nå har jeg ikke et bildet på varen min som du ser.

Jeg Trykker «Hent» å legger til et hoved bildet. Jeg trykker bruk og det blir sendt til nettbutikken.

Det ble jo veldig fint. Nå ønsker jeg å ha flere bilder på denne varen.

Jeg har ikke noen måte å gjøre dette på enda, det er fordi jeg må opprette en bildedatabase hvor variantbilder blir lagret.

Jeg går til Admin → Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → Nettbutikk oppsett.

Nå har jeg trykket på «Opprett bildedatabase» og den er i orden.
Denne knappen oppretter en egen lokal bildedatabase som deles opp til nettbutikken. Grunnen til at man må bruke en egen bildedatabase for variantbilder er for å minske størrelsen på backup-filene.

Det er jo flott, da går jeg tilbake til varen for å legge til flere bilder.
Her har jeg nå et felt til hvor jeg kan legge til variantbilder.

Samme prosedyre her også, jeg legger til et bildet ved å trykke på «Hent» eller drag-and-drop. Når jeg har hentet bildet trykker jeg på «Legg til i listen →» også «Bruk» som alltid.

Jeg sjekker at det ble sendt. Det ble det.

Så enkelt var det 🙂

Jeg vil også ha hvert variantbildet koblet til en farge. Måten dette fungere på i Pckasse er at du kobler variantbildet til en farge ID.

Jeg har lagt til en farge variant på varen som heter «Indigoblå». Den har farge ID 14 som jeg kan se i «Grunnregistre» → «Farge».

Jeg går tilbake til bilder på varen min å legger «14» på Farge ID’en til variantbildet mitt. Jeg trykker selvfølgelig «Bruk».

Jeg har nå lagt til at fargen «Indigoblå» skal tilknyttes bildet av tigeren min. Dette bildet vil ikke være synlig under hovedbildet på nettbutikken min som vanlige variantbilder, men vil dukke opp når man velger varianten «Indigoblå» på nett.

Hvis du ønsker å ha bildet synlig under som alle vanlige variantbilder uten farge ID, men samtidig vises når man velger fargen bildet er koblet til, kan du bare legge inn et likt bildet uten farge ID også. Husk at du ikke kan ha flere bilder på samme farge ID. PckasseNettbutikk støtter kun 1 bildet per farge ID.

Hvordan kanseller jeg en ordre?

Hvis du skal kansellere en ordre fra nettbutikken gjør du det fra Pckasse. Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk → Aktive Webordre → finn ordren som skal kanselleres. Marker ordren og trykk ferdigmeld.

 I stedet for å levere linjene lar du alle «Leveres» feltene på linjen(e) stå til «0» som de gjør. Huk på » Slett restlinjer» og trykk send for og ferdigmelde. Det skal se slik ut.

Når du trykker send vil ordren forsvinne fra «Aktive webordre» og vil ikke dukke opp i «Fullførte webordre». I nettbutikken vil den stå med status «Kansellert».

Admin i nettbutikken din finner du her: https://pckassenettbutikk.no/wp-admin

Fraktinnstillinger
Du er i gang med nettbutikk, du ønsker nå og begynne å selge varer på nett. Før man kan dette må man noen ting på  plass først.
Fraktinnstillinger er en av tingene man  må ha på plass.
Du er i kontrollpanelet i nettbutikken din.
Gå til WooCommerce --> Innstillinger --> Frakt. 
 
Først må vi ha en fraktsone, Norge ligger nok der fra før som standard.
 
Her må du sette en standardfraktpris.

Du aktiverer fastpris og trykker på den. Her kan du velge frakt prisen alle varer får (med unntak av varer huket av med «Frakt per vare» i Pckasse). Greit å notere seg at prisen du legger inn er eks mva.

Du har valgt fastprisen på frakt og trykket lagre. Nå ønsker du kanskje å ha en gratis frakt når kunder bestiller over et minimums ordrebeløp.

Jeg aktiverer «gratis frakt» å trykker inn på den.

Her endrer jeg to ting. Jeg endrer at «Gratis frakt krever…» et minimum ordrebeløp. Også legger jeg prisen jeg ønsker skal gi gratis frakt. Så hvis kunder handler over 999,- kr vil kunden få gratisfrakt alternativet opp i checkout.

Nå har du satt en standard fraktpris og gratisfrakt over et minimum ordrebeløp.

Du ønsker kanskje til slutt at kunder skal kunne benytte «Hent i vår butikk». Dette er jo en fin måte å skaffe attraksjon til butikken din. 

Her kan det være lurt å begrense hvem som kan bruke dette alternativet så ikke noen som er alt for langt unna bruker dette fraktalternativet med et uhell og aldri henter varene. Du kan begrense utifra postnummer slik at man må være inne for et visst postnummer for å kunne bruke dette alternativet. f.eks. 3200-3290.

Det du vil gjøre da er å lage en ny frakt sone som er begrenset på ønsket postnummer. Grunnen til det er fordi du ikke ønsker å begrense de andre alternativene på post nummer (standard fraktpris og gratis frakt), da vil kun de innenfor postnummerene kunne bestille.

Du legger til en ny fraktsone og kaller den f.eks. «Hent i vår butikk med avgrenset postnummer». Du velger at den skal gjelde for Norge også trykker du på «Avgrens til gitte postnumre». Da dukker det opp et felt til som vil gi deg mulighet til å legge inn postnumre du ønsker skal kunne benytte dette fraktalternativet.

Her kan du legge inn postnummeret du ønsker f.eks. 3225 og 3223. Hvis du vil gjøre det litt raskere kan du legge inn 32* f.eks. Da vil den fylle ut de 2 siste sifferene og alle som bestiller fra et postnummer som starter på 32 kan kunne bestille med fraktalternativet.

Så trykker du på «Legg til fraktmetode» og velger lokal henting. Samme prosedyre her, du trykker deg inn på den å kan endre navn og pris. Du kaller den f.eks. «Hent i vår butikk» så det er tydeligere for kundene dine hva fraktmetoden er. Dette navnet vil være det kunden ser i checkout.

Da vil du også legge til de to andre fraktalternativene du la inn på den første fraktsonen også («Fastpris» & «Gratis frakt»). Grunnen til at du vil gjøre dette er slik at de som bestiller fra et postnummer du oppgitte i avgrensingen kun vil få mulighet til å hente i butikk hvis det kun ligger «Lokal henting» alternativet på den fraktsonen.

Du legger da de andre fraktmetodene der også likt som du satt dem opp på den første fraktsonen uten «Lokal henting» metoden.

Nå har du satt standard fraktpris, Gratis frakt over et minimumsbeløp og Hent i vår butikk med avgrenset postnumre. Flott!

Frakt per vare

Det kan hende du kanskje har noen varer du ønsker skal ha en egen fraktpris. Kanskje du selger bildekk som er dyrere å frakte og du vil skal ha en høyere fraktkostnad. Dette gjør da fra kassen.

I Pckasse, går du inn på en vare du ønsker skal ha en spesifikk fraktpris. Du går inn på varens varekort og trykker på nettbutikk fanen. Her endrer du sendingstypen til å være «Frakt pr vare» og så sendingsbeløpet til frakt prisen du ønsker varen skal ha. 

I dette eksempelet satt jeg et bildekk til å ha en fraktpris på 200,- kr. Hvis noen handler denne varen i nettbutikken vil nettbutikken ignorere fraktprisen og benytte fraktprisen du la inn her. Det vil også stå opplyst om på varen at den har en egen fraktpris.

Hvis noen handler et bildekk, vil det koste 200,- kr i frakt. Hvis noen handler 4 bildekk vil det koste 800,- kr i frakt. hvis noen handler 4 bildekk og en t-skjorte som ikke har frakt per vare vil det koste 800,- kr + standardfraktprisen.

Hvordan endrer jeg PCKasse info i nettbutikken?

For å endre Pckasse info i nettbutikken går du hit.

Hvordan peker jeg om domenet mitt?
For å peke om til domenet ditt, går du inn hos domene leverandøren din og legger inn en A-peker i DNS som peker til denne IP-adressen: 13.48.21.8
 
Etter det er gjort er det anbefalt å vente en stund før man legger domenet navnet inn i baksiden av nettbutikken. Dette er slik at SSL sertifikat blir opprettet og du ikke ender opp med å få en usikker side.
 
Legg inn A-peker på kvelden og pek om neste dag, så er du sikker på at dette ikke skjer.
 
Så går du inn på konto i baksiden av nettbutikken din. Der kan du skrive inn domene navnet ditt og trykke «Angi mitt domene».
Det er kun butikk eieren (den e-posten som ble brukt til å opprette nettbutikken) som har tilgang til konto.
 
Glemmer du deg, så fjern domenet ditt, klikk på «Angi mitt domene», skriv inn ditt domene på nytt og klikk på angi domenet.
 
For en mer utfyllende skriftlig veiledning KLIKK HER
Hvordan kan jeg skaffe innløser avtale med Klarna/Bambora?

Du kan automatisere prosessen av å skaffe en avtale med innløser. Da må du gå inn på baksiden av nettbutikken din og trykke på «Betalingsløsning».

Her kan du velge mellom Klarna eller Bambora.

Trykk bestill, og informasjonen din sendes til den innløseren du velger og de vil ta kontakt. Dette vil automatisere prosessen litt mer, slik at du raskere får kan få en innløser avtale.

Hvordan kan jeg legge inn Klarna?

Når du har fått en avtale med Klarna, vil de sende deg litt informasjon.
Klarna sender deg først test nøkler (brukernavn og passord), som du må legge inn i baksiden av nettbutikken først. 

Da går du til admin i nettbutikken, WooCommerce også innstillinger.
Trykk på fanen som heter betalinger og trykk på Klarna Checkout som vist under.

Her passer du på at «Test mode» er huket på. Så legger du inn «Test Username (UID)» og «Test Password». Etter dette trykker du lagre endringer.

Når du har lagt dette inn, har du en Klarna test checkout som Klarna kommer til å gjøre et testkjøp på. Når Klarna har testet at det fungerer får du live nøkler.

Da går du til samme sted, også huker du av «Test mode»,  sletter test nøklene og legger inn live nøklene i «Production Username (UID)» og «Production Password».

Så trykker du lagre endringer.

Du har nå en Klarna Checkout, som ligger i betalingsbildet i nettbutikken din.

FACEBOOK PIXEL

Facebook Pixel

Du har nettopp kjøpt utvidelsen «Facebook for WooCommerce» og vil komme i gang med dette.

Det første du gjør da er å trykke deg inn på Kontrollpanelet i nettbutikken → «Facebook» som ligger under valget «WooCommerce» i meny panelet.

Når det er gjort, trykker du «Get started».

Du vil nå bli tatt over til Facebook.

Her vil Facebook spørre deg om det er den aktuelle brukeren du nå er logget inn med, som du ønsker å fortsette med. Kontroller at denne er riktig.

Bekreft.

Kontroller at disse 4 er riktig.

Gå over informasjonen og trykk neste.

Facebook Pixel’et skal være satt opp nå. Trykke ferdig.

Bekreft at det var riktig nettbutikk ved å trykke «Redirect me».

Hvordan sletter jeg produsenter/merker fra nettbutikken?

Hvis du fjerner alle varer av en produsent fra nett, vil produsenten fortsatt vises.
Dette kan du ikke fjerne fra kassen. Disse produsentene vil fortsatt vises i nettbutikken med 0 varer på seg. Produsentene kan du fjerne slik:

Gå til Admin i nettbutikken din, trykk på PCKasse, også fanen som heter «produsenter».

Her kan du se alle produsentene dine og slette produsenter du ønsker ikke skal vises.

Kan jeg ha en b2b nettbutikk?

Per nå, er det kun våre nivå 4 & 5 kunder som kan skru på b2b funksjonen i nettbutikken. 

b2b (Business to business) gjør at prisene vises eks. mva i nettbutikken din og at kunder også må være logget inn for å se priser.

Gå til admin i nettbutikken – PCKasse – fanen som heter Ekstra innstillinger og du kan huke b2b på her ifra. 

Hvordan sender jeg angrerett skjema?

Angrerettskjema fylles ut med butikknavn og varene som er kjøpt og sendes til kundene sammen med ordrebekreftelse. 

Denne står standard som aktivert, men kan skrus av i nettbutikken under menyen til venstre som heter «Pckasse» 

Dere kan også forhåndsvise skjemaet hvis dere vil se hvordan det ser ut. 

Slett kunderabatter som henger igjen i nettbutikk

Hvis du har hatt en nettbutikk koblet til forskjellige baser før (som ikke er anbefalt), eller slettet en kunderabatt men ikke sendt beskjed til nettbutikk kan det henge igjen rabatter som ikke bør være der.

Disse rabattene kan du finne og eventuelt slette her.

Gå til kontrollpanelet i nettbutikken → Pckasse → Pckasse Rabatter.

Her kan du se/slette kunderabatter sendt fra kassen.

Nivå 5 er for kundene vi har med tidligere erfaring i WordPress, WooCommerce og Flatsome Studio. Du er velkommen til å bruke nivå 5 uten erfaring også, men det er ikke supportert desverre. Her må du selv sette deg inn i design eller leie ekstern hjelp av en designer. Her er en video på alt du trenger å vite om WooCommerce og Flatsome Studio.

Alt du trenger å vite for å designe en fin nettbutikk med Flatsome Studio
Hva kan man gjøre i nivå 5?

Nivå 5 gir deg tilgang til plattformen, hvor du designer nettbutikken helt selv med hjelp av Flatsome og UX Builder. Du kan lage dine egne sider til nettbutikken som Hjem, Om oss, Merker, Kampanje, Tema, salg osv. 

Du kan redigere Header, Footer, Handlekurv siden osv. 
Du har også Flatsome Studio, som gir deg tilgang til hundrevis av maler du kan bruke, låne litt eller ta inspirasjon fra.

Du kan virkelig gå i dybden av design, og mulighetene du har med Flatsome og UX-Byggeren er uendelige omtrent.

Hvordan lager jeg en merke side?

Du lager en ny side og kaller den «Merker», «Leverandører» eller lignende.
Så legger du short coden i videoen inn i HTML feltet.

Den vil hente produsenter fra PCK.
For en mer utfyllende skriftlig veiledning KLIKK HER.

↓ Eller se video.

Hvordan lage en hoved meny i nivå 5

For å sette opp en meny i nivå 5 går man til baksiden av nettbutikken.
Her går du til «Utseende» → «Menyer».

For å legge til produktkategoriene fra Pckasse må du gjøre en visningsinnstilling. Trykk på «Visningsalternativer» til høyre øverst i bildet som vist under.

Når du har lagt til denne, kan du trykke på produktkategorier og velge fra vare/webgruppene fra kassen, og sette opp meny. Du huker av kategoriene du vil legge til og trykker «Legg til i meny».

Her kan du justere på rekkefølgen. Ønsker du å ha underkategorier som «drop-down» legger du den aktuelle kategorien under overkategorien og drar den litt til høyre.

Det vil se slik ut.

Hva er Consignor?
I PCKasse har vi valgt Consignor – en programvare for enkle fraktløsninger. Dette er en delivery management programvare på siden av PCKasse, hvor ordre går rett til Consignor. 

Med et av verdens største transportørbibliotek får kunder tilgang til alle transportører som oppfyller deres behov best. Programvaren tar seg av alle prosesser innen frakt og levering, og gir kundene en integrert, bærekraftig og komplett leveringsløsning. 

Hvorfor Consignor? 

Overfører data til transportører automatisk 
Print alle fraktetiketter i et system 
Send varslinger til kundene dine 
Spor dine forsendelser
Få verdifulle rapporter og statistikk
Integrert med PCKasse
Enkel returhåndtering

 

Fordeler med å bruke Consignor:
 • Omnikanal – Ønsker butikkene å leve etter en omnistrategi, kan vi bidra med logistikkbiten (gi kunder sikkerhet).
 • Selg mer, tjen mer – Vi har api’er for fraktpriser som kan legges inn i nettbutikken.
 • Utleveringssted – Tilby kundene å hente pakken sin i butikken din (her bruker vi en app og vår portal).
 • Returløsninger – Mange løsninger for å hjelpe til mot LogistikkTrollet!
 • Spar penger – Bruk Consignor til å sjekke at transportør fakturerer korrekt (i Portalen).

Nyttig info om Consignor:

 • Transportørbiblotek – Du vil finne omtrent alle transportører i Norge i vårt bibliotek. Hvilket betyr at du har en rutine for logistikk uansett transportør.
 • Utvikling – Consignor har egen utviklingsavdeling, for å sikre at våre kunder har den beste og mest oppdaterte løsningen.
 • Lokale/Globale – Vi lager løsninger som skal hjelpe kunden der han/hun er. Samtidig har vi en standard software som er like i hele verden.
 • Kompetanse – Egentlig kan vi ganske lite – men innen «logistikk og software» må du lete lenge etter noen som er bedre. Kompetanse er avgjørende!
 • Hyllevare – Våre kunder opplever gjerne Consignor som rigid, men omfattende fordi våre løsninger er standard hyllevare som tilpasses.
 • Økonomi – Consignor har doblet omsetningen hvert 4. år siden oppstart og tenker å fortsette å gjøre det.
 
Feil passord eller brukernavn.

Hvis dere i webshopkøen i Pckasse får feilmelding om feil brukernavn eller passord vil det si at kassen ikke er koblet til nettbutikken.

Dette passordet genereres automatisk når dere opprettet nettbutikken første gangen, og trengs i utgangspunktet ikke å endres. Om dere av en eller annen grunn skulle ville endre det, eller får denne feilmeldingen så løser dere det på følgende måte: 

Kopier passordet du finner i Nettbutikk Oppsett i Pckasse.

Det finner du slik.

Admin → Oppsett → Programinstillinger → Rutiner → Nettbutikk oppsett

Velg passordet du ønsker og kopier det i det markerte feltet i skjermbildet under.

Så går du på admin i nettbutikken din, trykker på «Pckasse» fanen til venstre og gå til «Pckasse passord».

Her limer du inn passordet som du kopierte fra kassen.

Så går du til admin i Pckasse, trykker på nettbutikk fanen nederst til venstre. Gå til oppdateringskø og trykk «Kjør på nytt».

Varene skal nå bli sendt over.

Et begrep med det navnet og permalenke eksisterer allerede i denne klassifiseringen.

Dette skjer hvis du har overskredet antall tilatte varer varer i Pakke1, og oppgradert til en pakke med flere varer. 

For å fjerne feilmeldingen gjør du følgende:

 1. Slett webshopkøen.
 2. Send alle varer på nytt.
  Det gjør du fra Nettbutikk oppsettet i Pckasse.
  Admin →  oppsett → programinnstillinger → rutiner → nettbutikk oppsett → «Send alle varer på nytt».
sendImageColor feilet. (Operasjon ble tidsavbrutt)

Hvis du i feilmeldingen Operasjonen ble tidsavbrutt så har kassen din forsøkt å sende bilde til nettbutikken, men det tok for lang tid. Dette skyldes enten at bildet du forsøker å sende er for stort, at du har en svak internettlinje eller begge deler. 

For å løse dette, må du endre på bilde du prøver å sende, da størrelsen er for stor.

Det er ingen grunn til å sende bilder som er f.eks. 8000×6000 i størrelse, da bildene blir komprimert i et mellomledd når de blir sendt fra Pckasse til nettbutikken din. Så store bilder er fortsatt samme kvalitet i nettbutikken og tar egentlig bare mer plass av minnet i kassen som kan skape minnefeil problemer etterhvert.

Her har du et eksempel på en tjeneste som du kan endre størrelsen på bilder:  KLIKK HER!

Hvis du har et bilde redigerings program som f.eks. Photoshop, Snagit eller lignende kan du endre på størrelsen. Hvis du ikke har dette kan du google dette, det er gratis online tjenester som du kan benytte for dette også.

Har du fortsatt spørsmål om funksjoner til nettbutikken?

Kontakt din PCK forhandler for mer hjelp