OFTE STILTE SPØRSMÅL

I 2019 gjorde PCK noen digitale grep og lanserte egen WooCommerce nettbutikk direkte fra butikkdatasystemet PCKasse.
Løsningen ble brukervennlige,moderne og intuitive nettbutikker som består av fem ulike nivåer for å tilfredsstille ulike kunders behov og samtidig imøtekomme prisforventninger til en nettbutikk.

Under finner dere svar på det aller meste for å komme i gang med nettbutikken!

pck-nettbutikk: hva er det og hvordan komme i gang?
I 2019 lanserte PCK AS sin egen nettbutikkløsning «PCKassenettbutikk» til eksisterende og nye brukere av PCKasse. 

Løsningen er basert på WooCommerce hvor sidene bygges i WordPress, og man kan velge mellom fem ulike nivåer hvor første nivå er kostnadsfritt. 
Nettbutikken er speilbildet til kassen din, og prinsippet til PCKassenettbutikk er at det er enveis kommunikasjon hvor man selv styrer alt av varer, endringer, priser og bilder direkte fra din PCKasse. 

Nettbutikkløsningen er delt opp i fem ulike nivåer for å tilfredsstille de ulike behovene våre brukere av PCKasse har. 
NB! I nivå 1 til 3 er design låst = ingen endringsmuligheter
Her får du et enkelt digitalt utstillingsvindu til å vise frem og selge varer. 
 

STANDARD NIVÅER

«Få et digitalt utstillingsvindu»


Nivå #1 

Nivået er kostnadsfritt og enkelt å opprette fra din PCKasse.
Dersom du ønsker å teste trykker på du «Admin» i PCKasse og går til hovedmenyen. Nederst står det «Nettbutikk» – trykk på denne før «Opprett webshop». Du er nå i gang!
 
Dette er godt egnet for virksomheter som ønsker å annonsere sitt varesortiment på nett for å øke innkomne forespørsler men som ikke satser fullt på netthandel.
 
 

Nivå #2

Nivået bygger videre på første steg men du gis nå mulighet til å ta imot bestillinger på nett.
NB! Det er ikke en lagerstyring i dette nivået
 

Nivå #3

Første nivå med full lagerstyring. 
Design og utforming er ferdig og klart til bruk, og man får en enkel nettbutikkside med handlekurv fra Klarna, Bambora eller Nets Easy
Egner seg godt for deg som er ny i netthandelsverden, og som ønsker å satse på nettbutikk.
 

 

PREMIUM NIVÅER

«En fullverdig nettbutikk»

 

Nivå #4

Her bistår designer deg med å gi nettbutikken din det uttrykket du ønsker.
Du fyller inn designpunkter og kan kjøpe ekstra designkreditt dersom du skulle ønske ytterligere endringer. 
Kampanjer, tilbud, promotering mm. er tilgjengelig. 

Nivået egner seg for virksomheter som ønsker en flott nettbutikk men som ikke besitter kunnskap om webdesign selv. 

 
 
Nivå 5
For de erfarne !  
Her anbefales det å ha kunnskap og kjennskap til WordPress, WooCommerce og Flatsome med UX-Builder som er temabygger. 
NB! Det er ikke support på dette nivået, og vi anbefaler derfor at du innhar kompetanse selv, eller kontakter et designbyrå

Dette må på plass før dere går live med nettbutikken : 

 1. Vareregister
  Varer må selvsagt på plass i nettbutikken. Har du varer i PCKasse fra før, med bilder (og variantbilder) beskrivelse og merke kan kjøres dette opp til nettbutikken på 1 – 2 – 3.
 2. Velg betalingsinnløser
  Velg innløseravtale med den tilbyderen som passer deg og dine kunder best, og kontakt dem for å opprette avtale.
 3. Legg inn fraktinnstillinger
  Fraktinnstillinger er essensielt. Juster fraktinnstillingene ut ifra hvordan dere håndterer frakt:  Posten, Klikk & hent osv.
 4. Google Analytics
  Dette er et verktøy vi absolutt anbefaler, for å se kunders aktivitet i nettbutikken. 
 5. Pek domenet
  Siste touch er at man går til domeneleverandør og peker om domenet til vår server. Når dette er gjort er du live! 

Gå til Admin i kassen → Trykk på «Nettbutikk» fanen → Trykk «Opprett webshop».

Så legger du til e-posten du ønsker skal være login for nettbutikken. Husk at denne e-post adressen vil bli butikkeier, og er den eneste brukeren som har tilgang til å endre kontoplan, legge til design, peke domenet osv.
Denne kan ikke endres. 

fRA PCKASSE: innstillinger, vareadministrasjon og ordrebehandling 

Nettbutikk oppsett: 
Dette er et innstillingsfelt hvor du kan justere informasjonen som PCKasse skal sende eller motta til/fra nettbutikken. 

Under er en beskrivelse av alle feltene i oppsettet, og inneholder hva de gjør. 

Webservice URL


Dette feltet er strengen /URL’en man bruker for å velge hvilke nettbutikkleverandør man skal koble seg opp mot, eller opprette nettbutikk hos. 
For å koble seg til PCK-nettbutikk er strengen: 
https://pckassenettbutikk.no/multipck/api

Andre strenger får man av den spesifikke nettbutikkleverandøren.

Login & Brukernavn

Disse feltene er nøklene for å koble kassen mot den spesifikke nettbutikken man ønsker. I PCK-nettbutikk kan man se login og endre passordet i WordPress admin (https://pckassenettbutikk.no/wp-admin), så legger man da tilsvarende login og passord i disse feltene for å koble kassen mot nettbutikken. Bruker man en annen nettbutikk leverandør får man disse nøklene av dem.

Kunde

Som standard vil en kunde som handler en vare i nettbutikken ikke importeres inn til kundelisten i PCKasse.
Sett fra PCKasse sitt ståsted er alle kunder fra nettbutikken en “WebKunde”.

Når du oppretter en PCK-nettbutikk vil PCKasse automatisk opprette en “WebKunde” som står som standard, og alle ordre fra nettbutikk vil da havne på denne kunden. Huker du på “Opprett webshop kunder” under kundebehandlingsfeltet vil PCKasse opprette en egen kunde for hver bestilling som kommer fra nettbutikk.

Fraktvare

Fraktpris blir generert av nettbutikken før ordren kommer til PCKasse. Denne fraktprisen må knyttes til en vare (fraktvare), det vil PCKasse automatisk generere når man oppretter nettbutikken vår. Denne varen får da prisen nettbutikken genererer når ordren kommer ned til PCKasse.

Ekstravare

Hvis man har noen ekstra gebyrer eller lignende havner dette på denne varen. Varen blir da også generert automatisk når man oppretter PCK-nettbutikk.

Medarbeider

Du må også velge en egen ansatt som skal stå som medarbeider i alle ordre fra nettbutikken.

Kategorier på nett

Her kan du velge mellom å benytte vanlige varegrupper for å sortere produkt-sortimentet ditt på nett, eller om du vil bruke egne dedikerte webgrupper for dette. 

Lager

Her definerer du lageret nettbutikken skal trekke varene fra. Om du ikke velger et lager vil den trekke fra “Standard lageret.»

Kundebehandling

Opprett webshop kunder

Dersom du huker på denne vil PCKasse opprette en egen kunde for alle som bestiller noe fra nettbutikken.
PCKasse vil knytte kunden som blir sendt fra nettbutikken til kunden i PCKasse med epost-adresse. Kunderabatter du da gir i PCKasse vil reflekteres i nettbutikken. 

Kundegruppe

Her kan du definere en kundegruppe som du ønsker at kunder som blir sendt fra nettbutikken registreres under. Feks «nettbutikk-kunder». Velger du denne kundegruppen her, så vil alle kunder som blir sendt fra nettbutikken til PCKasse bli registrert i denne spesifikke kundegruppen. 
Enkelt kan du da sortere hvilke kunder som kommer fra nettbutikken. 

Utskrift av plukkliste

Manuelt

Huker du av for manuelt vil det si at du må selv skrive ut en plukkliste hvis du skulle trenge det for en ordre som kom fra nettbutikken.

Når ordre hentes ned

Huker du på denne derimot vil PCKasse automatisk skrive ut en plukkliste når du henter en nettbutikkordre ned til PCKasse i aktive webordre.

Levering

Huker du av denne vil du aktivere automatisk full levering.
Dette vil si at når du henter en ordre ned fra nettbutikken så blir den full-levert og går rett til fullførte webordre. Dette er godt egnet noen som selger take-away-bestillinger på nett.

Kredittordre

Hvis du har en kunde som bestiller med tilsendt faktura i nettbutikken vil dette da går til faktureringsbildet isteden for aktive webordre. Her kan du da velge en ordre mal som skal benyttes for kunder som lager en kreditt ordre. Husk at kunden må være kredittgodkjent for at de skal kunne bruke denne funksjonen.

Kommunikasjon

Denne avhukningen gjør at nettbutikk ordre ikke blir hentet ned på denne maskinen. Flere kunder med nettbutikk bruker kanskje en bakroms PC for å håndtere alt relatert nettbutikk. Da kan man benytte dette for at nettbutikk ordrene ikke skal hentes ned på feil maskin og skape problemer.

Vedlikeholdsrutiner

Oppdater alle saldoer

Denne knappen oppdaterer alle varesaldoer i PCKasse opp til nettbutikken. Hvis saldoene i nettbutikken og PCKasse ikke skulle stemme kan man fikse dette her. Da kan man se i “oppdaterings kø” for å se om det kanskje ligger noen feilmeldinger rundt oppdatering av saldoer. Hvis det gjør det kan man da slette disse feilmeldingene fra køen og trykke på “Oppdater alle saldoer”.

Send alle varer på nytt

Denne knappen vil sende alle varedata (bortsett fra variantbilder) opp til nettbutikken. Dette overskriver alle tidligere varedata. Hvis nettbutikken og PCKasse ikke stemmer kan man eventuelt slette hele “Oppdateringskøen” og sende alle varer på nytt.

Send logo

Har du endret logo i PCKasse kan du bruke denne knappen for å oppdatere logoen i nettbutikken.

Varegrupper -> Web-grupper

Denne knappen kopierer alle varegrupper i PCKasse om til webgrupper. Den vil da knytte alle varer koblet til en varegruppe mot tilsvarende webgruppe. Har en vare allerede en webgruppe knyttet til seg vil ikke PCKasse endre dette.

Send flere kunder til webshop

Her kan du dra opp kundelisten din og velge kunder du vil send over til nettbutikken din. Kundene får da en nettbutikk bruker og en mail med passord. Du kan også legge inn en velkomstmelding. PCKasse knytter kunder fra nettbutikk på e-post, så hvis du sender en kunde opp til nettbutikk uten e-post; vil du få en feilmelding.

Opprett bildedatabase

Hvis du vil bruke flere bilder på en vare må du ha trykket på denne knappen. Denne knappen oppretter en egen lokal bildedatabase som deles opp til nettbutikken. Grunnen til at man må bruke en egen bildedatabase for variantbilder er for å minske størrelsen på backup-filene.

Send ekstrabilder på nytt

Denne knappen sender variant/ekstrabilder på nytt fra den separate bildedatabasen. Så hvis du sender alle varer på nytt, kan det være lønnsomt å sende ekstrabilder på nytt også hvis man benytter dette.

Opprett webshop

Denne knappen oppretter du en nettbutikk med. Husk å fyll ut Webservice URL strengen.

Når “Opprett webshop” knappen ikke er synlig betyr det at du mest sannsynlig har en nettbutikk koblet din PCKasse fra tidligere.

Da oppretter du PCK-nettbutikk på denne måten:

Gå til “oppsett” → “programinnstillinger” → “rutiner” → “nettbutikk oppsett”

Slett det som står i “Webservice URL” og “Password” felt. Trykk OK.

Gå inn på nettbutikk oppsett igjen, og lim inn denne URL’en i «webservice URL»-feltet:  https://pckassenettbutikk.no/multipck/api

Trykk på “opprett webshop” – knappen.

Nå vil du bli bedt om å registrere epost-adresse til den som skal være «butikkeier».
VIKTIG!  Denne endres ikke. 

Oppdateringskøen er kommunikasjonskanalen mellom PCKasse og nettbutikken din.
En feil i kommunikasjonen som fører til at en handling ikke utføres vises som en feilmelding her.
Når PCKasse og nettbutikken utveksler informasjon uten problemer vil listen her være tom.

Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk fanen → Oppdateringskø.

Oppfrisk
Denne knappen henter opp alle kommunikasjonsfeil og viser dem i dette vinduet.

Slett kø
Sletter oppdateringskø og alle feilmeldinger.

Kjør på nytt
Forsøker å sende kommandoene det ble noe feil med på nytt. Hvis det fungerer vil feilmeldingen bli borte fra listen.

AKTIVE WEBORDRE

Aktive webordre er området i PCKasse hvor man kan hente ned ordre fra nettbutikken, behandle dem og litt diverse andre funksjoner.

Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk fanen → Aktive webordre.

 

Oppfrisk
Denne knappen henter ned de siste ordrene fra nettbutikken som er klare.

Skriv plukkliste
Denne knappen skriver ut en plukkliste for den/de markerte ordrene. Du kan også sette en automatikk for dette ved å gå til Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → Nettbutikk oppsett → Utskrift av plukkliste.

Ferdigmeld
Denne knappen åpner et vindu for å ferdig melde den markerte ordren. Her kan du legge til sendingsnummer, velge transportør, legge inn en melding til kunden og eventuelt del-levere ordren.

Vis på nett
Denne knappen viser den markerte ordren på nett. Hvis du skulle trenge å se ordren på nett tar knappen deg til baksiden av nettbutikken på ordren du valgte å vise.

Vis leveringer
Hvis du har del-leverte ordre kan du markere en ordre å trykke vis leveringer. Her kan du da se hvilke ordrelinjer som levert, av hvilken medarbeider og tidspunkt.

Angi sendingsnr
Her kan du angi et sendingsnummer i etterkant av en ferdigmelding. Dette vil da være mulig for ordre som har en transporter med avhukingen “Krever sendingsnr.”.

Transportører
Her kan du legge til transportører. Du kan huke av for “krever sendingsnr.” som gjør at du kan legge sendings nummeret på i etterkant. Dette er nyttig da man ikke alltid har sendings nummeret når man behandler ordren første gang. Du kan også legge inn “Tracking URL” som vil bytte “{0}” med sendingsnummeret. F.eks. https://sporing.bring.no/sporing.html?q={0}.

Kredittsøknader
Her kan du hente ned en liste av kunder som søker kreditt godkjennelse av deg fra nettbutikken hvis du har tillatt kunder og gjøre dette. Kunden fra nettbutikken er forsøkt matchet mot kunderegisteret i Pckasse, det står da angitt i kolonnen hvilket felt det ble treff på. Dersom kunden ikke eksisterer vil kunden opprettes i Pckasse med info fra nettbutikken. Dersom det er en søknad du ikke ønsker å ta stilling til nå, kan du slette raden ved trykke på radhodet til venstre også “Del/Delete” på tastaturet.

FULLFØRTE WEBORDRE

Fullførte webordre er området i Pckasse hvor man kan se og endre ferdig behandlet ordre fra nettbutikken.

Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk fanen → Fullførte webordre.

Oppfrisk
Denne knappen henter ned ferdigmeldte ordre. Hvis du full-leverer en ordre fra aktive webordre vil ordren forsvinne derifra og dukke opp i fullført webordre.

Vis ordren på nett
Denne knappen viser den markerte ordren på nett. Hvis du skulle trenge å se ordren på nett tar knappen deg til baksiden av nettbutikken på ordren du valgte å vise.

Vis leveringer
Her kan vi se ferdigmeldte ordre, hvilken medarbeider som ferdigmeldte dem og datoen ordren ble behandlet.

Returner varer
Her kan du kreditere en levert ordre. Dette vil sende informasjon tilbake til nettbutikk som sier ifra til innløser at penger skal returneres. Hvis du krediterer en fullført ordre vil det stå 0,00 på beløp og på ordre linjer vil det se slik ut:

All varehåndtering foregår i PCKasse. 
Når du får en webordre finner du denne ved å gå til fane for «nettbutikk», velg «aktive webordre» og trykk oppfrisk. 

Her dukker ordren opp, da kan du markere ordren og trykke “ferdigmeld”
Velg medarbeider og antall som leveres.
Ordre vil da dukke opp i “fullførte webordre”

Hvis du skal returnere den, gjør du det herifra.

Klikk på «play» for å se video om ordrebehandling fra PCKasse

Hvis du skal kansellere en ordre fra nettbutikken gjør du det fra Pckasse. Gå til Admin i Pckasse → Nettbutikk → Aktive Webordre → finn ordren som skal kanselleres. Marker ordren og trykk ferdigmeld.

 I stedet for å levere linjene lar du alle “Leveres” feltene på linjen(e) stå til “0” som de gjør. Huk på ” Slett restlinjer” og trykk send for og ferdigmelde. Det skal se slik ut.

Når du trykker send vil ordren forsvinne fra “Aktive webordre” og vil ikke dukke opp i “Fullførte webordre”. I nettbutikken vil den stå med status “Kansellert”.

Det første vi anbefaler å gjøre – opprett en bildedatabase i PCKasse. 
Dette gjøres her:
Gå til Admin – Programinnstillinger – Rutiner og velg nettbutikk oppsett. 
Under vedlikeholdsrutiner klikker du på «opprett bildedatabase»

Gode produktbilder og størrelse på bildefilen har stor betydning for helhetsopplevelsen i nettbutikken. 
Bildefilens størrelse har innvirkning på lastetid i nettbutikken, og derfor bør alle bilder optimaliseres før de lastes opp i bannere, kampanjer, på produkter eller andre innholdssider. Størrelsen bør ligge et sted mellom 30 – 100kB. 

Anbefalt størrelsesforhold på produktbilder: 

Det er en absolutt fordel at alle produktbilder har samme størrelsesforhold. 
Dette skaper en ryddig og pen nettbutikk. 
(Bildene trenger ikke være like høye og brede)
Eks. Alle bilder 600 x 400 eller 750 – 1000 piksler. 

Piksler er måleverdien som benyttes på bilder. 
600 x 600 pixler betyr at det er 600 «fargebokser» i høyden og bredden, og jo flere piksler et bilde inneholder jo mer kan man blåse dette opp før det blir «blurry». 

Dersom det er behov for å beskjære eller redigere bilder, så har de fleste PCer i dag bilderedigeringsprogrammer som kan benyttes. 
De beste gratisprogrammene for bilderedigering er 
Pixlr
Google Foto
Paint.net
Glimpse
Gimp
Photoshop Express Editor

Dersom du ønsker å betale for denne tjenesten kan du med fordel redigere i Photoshop, Element eller Lightroom

Alle produktendringer gjøres i PCKasse: 

Gå til Admin i Pckasse → Varer → Vareliste → jeg finner varen jeg ønsker å legge til et bildet på.
Åpne varekortet og trykk på fane for «biler» som anvist:

Her kan du trykke på “Hent” å velge et bilde fra PC’en, eller «drag & drop»:

Trykk på  “Hent” og legg til et hovedbilde. Trykker du «bruk» blir det nå sendt til nettbutikken:

 

FLERE BILDER PÅ EN VARE: 
1. Opprett en bildedatabase hvor variantbilde blir lagret. 

Admin → Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → Nettbutikk oppsett.

Trykk på «opprett bildedatabase» : 
Denne knappen oppretter en egen lokal bildedatabase som deles opp til nettbutikken. Grunnen til at man må bruke en egen bildedatabase for variantbilder er for å minske størrelsen på backup-filene.

Felt hvor man legger til variantbilder: 

Samme prosedyre her som over : Legg til et bildet ved å trykke på “Hent” eller drag-and-drop. Når bildet er hentet trykk på “Legg til i listen →” også “Bruk” som alltid.

Kontroller at bildet ble sendt: 

 

VARIANTBILDE KOBLET TIL FARGE

Denne fremgangsmåten tar utgangspunkt i at du kan legge til bilder, som forklart over. For å koble variantbilde til en farge-id må du først legge til ønskede farger under «grunnregistre» i Admin. 

Eksempel: 

Her er det lagt til en fargevariant på den aktuelle varen som heter “Indigoblå”. Den har farge ID 14 som jeg kan se i “Grunnregistre” → “Farge”.

Gå til varekortet og legg på farge-iden som du ønsker å koble til ditt variantbilde og trykk «bruk». 

Fargen “Indigoblå” skal tilknyttes bildet av tigeren, og dette bildet vil ikke være sylig under hovedbilde som «vanlige ekstrabilder» men vil dukke opp når man velger varianten «indigoblå» i menyvalget.

Dersom det er ønskelig å ha bildet synlig under hovedbildet, som alle vanlige variantbilder uten farge ID, men samtidig vises når man velger fargen bildet er koblet til : legg inn et likt bildet uten farge ID også.


NB! Du ikke kan ha flere bilder på samme farge ID. PCK-nettbutikk støtter kun 1 bildet per farge-id.

For å sette en vare på tilbud går du inn på varekortet i PCKasse, og trykker på den aktuelle varen. Ca midt i bildet er det en «boks» som heter tilbud. Sørg for at datoer er gydig.

Klikk her for demo:

Det er full mulig å sette ned flere varer med samme prosentrabatt i PCKasse, og denne metoden kan spare deg for mye tid.
I varelisten kan du legge til følgende kolonner: 
Utpris ink. mva“, “Tilbudspris ink. mva“, “Tilbud aktivt” og “Tilbud gyldig til“.

Marker alle varene du vil ha på tilbud på og høyre-klikk. Trykk så på endre valgte kolonner.
“Felt som skal endres” velger du kolonnen “Tilbud ink. mva”.
“Til verdi” velger du nedtrykksmenyen å velger “Utpris ink. mva”.

Når du har gjort dette går du til “Med faktor (+-*/)” feltet og skriver f.eks. “*,5” og trykker på “Utfør endring”.
Husk å trykk “bruk” i bunn av varelisten etterpå.

Dette vil sette alle varene du markerte sin utpris ink. mva til tilbudsprisen ink. mva delt på 2. I dette eksemplet jeg viste får du da en 50% rabatt på alle varer.

Klikk her for video: 

Det hender at man har varer med «uendelig» lagerbeholdning som det ikke er nødvendig å kjøre lagerstyring på.
Likevel ønsker man å selge denne varen på nett:

Vi setter varen først huket på som skaffevare slik at den kan kjøpes uavhengig om den er på lager eller ikke.

Varen kan nå kjøpes uavhengig at den er på lager eller ikke.
Nå står det at at dette er en bestillingsvare, det ønsker du ikke, da du har varen på lager. For å fjerne denne teksten setter du skaffetiden på varen til -1.

Nå vil varen vises uten “Bestillingsvare” teksten og kan kjøpes uten at den er lagerstyrt.

Benytter du bestillingsvarer i nettbutikken kan du ha leveringstiden synlig på nett når du tar en bestilling i PCKasse.

I dette eksemplet gjøres en bestilling på en vare og setter datoen 3 dager frem i tid fra dags dato. Så lagrer jeg bestillingen.

Det vil da se slik ut i nettbutikken:

Hvis du har fått bekreftet leveringsdato av leverandøren, kan du også vise at datoen er bekreftet i nettbutikken.
Da går vi til varemottak → trykker på “Innkjøpsordrenr” for å få opp bestillingene våre og velger bestillingen det gjaldt → Så huker vi av for “Bekr. lev.dato” for at leveringsdatoen skal stå som bekreftet.

Da vises det som bekreftet i nettbutikken slik:

Du kan også velge om nettbutikken skal vise/skjule varer i bestilling som har en ubekreftet leveringsdato eller en bekreftet leveringsdato.

Dette gjør du i Admin i nettbutikken → PCKasse→ Ekstra innstillinger:

Huker du ikke av noen, vil ikke nettbutikken vise varer som er i bestilling.

Huker du av “Vis bekreftet bestillingsvarer” vil nettbutikken vise varer du har i bestilling med en bekreftet leveringsdato.

Huker du av “Vis ubekreftet bestillingsvarer” vil nettbutikken vise varer du har i bestilling med en ubekreftet leveringsdato.

De står som standard avhuket slik at alle varer i bestilling kan kjøpes på nett. Dette er en god måte å selge varer selv om du ikke har fått dem inn på lager enda.

Denne funksjonen er ment for de med lange leveringstider og spesialbestillinger, Vi anbefaler å benytte standard avhukning hvor bestillinger vises.

NB! Avhukningen “Skaffevare” overstyrer dette og vil vise varen uavhengig.

I PCKasse kan du sende ut e-post eller SMS til alle nettbutikk- kundene dine.
Her anbefaler vi to generelle innstillinger før man går i gang: 

Gå til Admin i PCKasse → Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → nettbutikk oppsett

Gå til Kundebehandling.

Det første du burde gjøre er å huke på “Opprett webshop kunder”.
Hvis du huker på denne vil PCKasse opprette en egen kundegruppe for alle som handler i nettbutikken. PCKasse vil knytte nettbutikk-kunden og kunden som er registrert i PCKasse med sammen med e-post. Kunderabatter du gir i PCKasse vil da reflekteres i nettbutikken.

«Kundegruppe»: Her velger du kundegruppen du ønsker at nye nettbutikk-kunder som blir opprettet i PCKasse skal registreres på. Her kan du for eksempel ha en kundegruppe som heter “Nettbutikk kunder” å velge den kunde gruppen her, slik at alle nettbutikk kunder som PCKasse oppretter vil bli lagt inn på denne kundegruppen. Det gjør det enkelt å sortere etter hvilke kunder som tilhører nettbutikk.

Hver gang noen lager en bruker og handler fra nettbutikken din, vil kunden på nett opprettes i PCKasse og havne på kundegruppen “Nettbutikk-kunde”. 

Gå til kundelisten i PCKasse: Admin → Kunder → Kundeliste
Høyreklikk og huk av for «vis autofilter». 

Legg ved kolonnen “kundegruppe”. Dette gjøres ved å høyreklikke i kundelisten på samme måte, og trykke på “velg kolonner”.
Finn “kundegruppe” og marker den. Trykk så på pil til høyre ikonet (→) og huk av for “lagre oppsett». (Da husker den dette til neste gang) 

Nå kan du enkelt sortere kundelisten ved å trykke på det blå filterikonet over «kundegruppe». Velg kundegruppen du vil sortere etter. 
(Bilde under vist med nettbutikk-kunde) 

Nå har du en oversikt over alle kunder som er sendt fra nettbutikken. Her kan du nå markere disse og sende epost eller sms. 

Ønsker du å sende en felles sms eller epost til alle kundene, markerer du hele listen og trykker på ikonet på bunnen. 

Du blir nå sendt videre til outlook hvor alle eposter nå er satt til «blindkopi». 

En forutsetning for å kunne sende epost og sms er at kundene har registrert telefon og epost informasjon, og at du har fylt på med SMS i kassen. 

Når du får en ordre fra nettbutikken inn til PCKasse kan vi legge med et sendingsnummer ved ferdigmelding.

Admin → Nettbutikk → Aktive webordre → Ferdigmeld → Pakkenr.

Før du gjør dette må du ha en transportør og legge inn en tracking URL. Gå til Admin → Nettbutikk → Aktive webordre → Transportører.

Her kan du legge inn en Tracking URL som f.eks. https://sporing.bring.no/sporing.html?q={0}. Tracking URL’en vil bytte ut {0} med sendingsnummeret. 

Hvis du legger med sporingsnummeret når du ferdigmelder ordren vil det bli sendt på e-post til kunden. Sporingsnummeret kommer alltid i en egen e-post.
På e-posten får du en lenke som heter “Klikk her” som tar deg til tracking url’en du la inn der og {0} blir erstattet med sendingsnummeret.

Her er eksempel på e-posten med meldingstekst “Hei :)”.

Det er viktig å notere seg at mailen om sporingskode ikke blir sendt ut av boks. Det må aktiveres back-end i nettbutikken:
Det gjør du ved å gå til wp-admin → Pckasse → Ekstra innstillinger → Så aktiverer du “Aktiver sending av pakkesporing”.

Men, så har det seg sånn at man ofte ikke har sendingsnummeret når man ferdigmelder pakken. Du pakker den kanskje sammen, ferdigmelder ordren også sender du den fra postkontoret. Da får du ikke sendingsnummeret før i etterkant.

Det du gjør da, er at du huker på “Krever sendingsnr.” på transportøren din som jeg har gjort over. Når du nå ferdigmelder en webordre uten sendingsnummer vil den havne til en fane på høyre side som heter “Sendinger som mangler sendingsnummer”.

Den vil ligge der til du angir sendingsnummeret og når du gjør dette, vil den forsvinne og en e-post blir sendt ut til kunde.

Det er greit å notere seg at hvis det er en kunde som har bestilt mange varer og du del leverer ordren, bør det legges inn en liten melding som forklarer hvilke vare kunden nettopp fikk sendingsnummeret til. Meldingen du legger igjen når du angir sendingsnummer kommer også med på samme mail.

For å sende kunder til nettbutikk går du til admin i PCKasse

Oppsett – Rutiner – Nettbutikk oppsett

Her er det en knapp som heter “Send flere kunder til webshop”.

Når du trykker på denne får du muligheten til å åpne kundelisten din. Her må du trykke F12 for å få denne opp.

Når du har trykket F12 får du da opp kundelisten, her kan du sortere på hvilke kunder du vil sende. Du kan jo da lage en kundegruppe som heter “Nettbutikk kunder” f.eks. også filtrere på disse.

Marker kundene du vil sende og trykk “Send til webshop”.

Klikk her for å se video:

Hvis en kunde vil bli kredittsøknad og du tillater at de kan søke om dette, gjør de i menyen “Min konto” når de er logget inn i nettbutikken din.

Der kan de trykke på “Kredittsøknad” og sende forespørsel om dette.

Når en kunde har sendt søknad om dette, dukker det opp i PCKasse:

Gå til Admin – Nettbutikk fanen – så trykk på «Aktive webordre». Her er det en knapp som heter «kredittsøknader» og viser oversikt over de som ønsker å få kreditt og mulighet til å få tilsendt faktura.

admin i nettbutikk: Gå til ditt kontrollpanel for å gjøre endringer 

For å endre PCKasse info i nettbutikken går du hit:

Du er i gang med nettbutikk, du ønsker nå og begynne å selge varer på nett. Før man kan dette må man noen ting på  plass først.
Fraktinnstillinger er en av tingene man  må ha på plass.
Du er i kontrollpanelet i nettbutikken din.
 
Gå til WooCommerce --> Innstillinger --> Frakt. 
 
Først må vi ha en fraktsone, Norge ligger nok der fra før som standard.
 
Her må du sette en standardfraktpris.

Du aktiverer fastpris og trykker på den. Her kan du velge frakt prisen alle varer får (med unntak av varer huket av med “Frakt per vare” i Pckasse). Greit å notere seg at prisen du legger inn er eks mva.

Du har valgt fastprisen på frakt og trykket lagre. Nå ønsker du kanskje å ha en gratis frakt når kunder bestiller over et minimums ordrebeløp.

Jeg aktiverer “gratis frakt” å trykker inn på den.

Her endrer jeg to ting. Jeg endrer at “Gratis frakt krever…” et minimum ordrebeløp. Også legger jeg prisen jeg ønsker skal gi gratis frakt. Så hvis kunder handler over 999,- kr vil kunden få gratisfrakt alternativet opp i checkout.

Nå har du satt en standard fraktpris og gratisfrakt over et minimum ordrebeløp.

Du ønsker kanskje til slutt at kunder skal kunne benytte “Hent i vår butikk”. Dette er jo en fin måte å skaffe attraksjon til butikken din. 

Her kan det være lurt å begrense hvem som kan bruke dette alternativet så ikke noen som er alt for langt unna bruker dette fraktalternativet med et uhell og aldri henter varene. Du kan begrense utifra postnummer slik at man må være inne for et visst postnummer for å kunne bruke dette alternativet. f.eks. 3200-3290.

Det du vil gjøre da er å lage en ny frakt sone som er begrenset på ønsket postnummer. Grunnen til det er fordi du ikke ønsker å begrense de andre alternativene på post nummer (standard fraktpris og gratis frakt), da vil kun de innenfor postnummerene kunne bestille.

Du legger til en ny fraktsone og kaller den f.eks. “Hent i vår butikk med avgrenset postnummer”. Du velger at den skal gjelde for Norge også trykker du på “Avgrens til gitte postnumre”. Da dukker det opp et felt til som vil gi deg mulighet til å legge inn postnumre du ønsker skal kunne benytte dette fraktalternativet.

Her kan du legge inn postnummeret du ønsker f.eks. 3225 og 3223. Hvis du vil gjøre det litt raskere kan du legge inn 32* f.eks. Da vil den fylle ut de 2 siste sifferene og alle som bestiller fra et postnummer som starter på 32 kan kunne bestille med fraktalternativet.

Så trykker du på “Legg til fraktmetode” og velger lokal henting. Samme prosedyre her, du trykker deg inn på den å kan endre navn og pris. Du kaller den f.eks. “Hent i vår butikk” så det er tydeligere for kundene dine hva fraktmetoden er. Dette navnet vil være det kunden ser i checkout.

Da vil du også legge til de to andre fraktalternativene du la inn på den første fraktsonen også (“Fastpris” & “Gratis frakt”). Grunnen til at du vil gjøre dette er slik at de som bestiller fra et postnummer du oppgitte i avgrensingen kun vil få mulighet til å hente i butikk hvis det kun ligger “Lokal henting” alternativet på den fraktsonen.

Du legger da de andre fraktmetodene der også likt som du satt dem opp på den første fraktsonen uten “Lokal henting” metoden.

Nå har du satt standard fraktpris, Gratis frakt over et minimumsbeløp og Hent i vår butikk med avgrenset postnumre. Flott!

Frakt per vare

Det kan hende du kanskje har noen varer du ønsker skal ha en egen fraktpris. Kanskje du selger bildekk som er dyrere å frakte og du vil skal ha en høyere fraktkostnad. Dette gjør da fra kassen.

I Pckasse, går du inn på en vare du ønsker skal ha en spesifikk fraktpris. Du går inn på varens varekort og trykker på nettbutikk fanen. Her endrer du sendingstypen til å være “Frakt pr vare” og så sendingsbeløpet til frakt prisen du ønsker varen skal ha. 

I dette eksempelet satt jeg et bildekk til å ha en fraktpris på 200,- kr. Hvis noen handler denne varen i nettbutikken vil nettbutikken ignorere fraktprisen og benytte fraktprisen du la inn her. Det vil også stå opplyst om på varen at den har en egen fraktpris.

Hvis noen handler et bildekk, vil det koste 200,- kr i frakt. Hvis noen handler 4 bildekk vil det koste 800,- kr i frakt. hvis noen handler 4 bildekk og en t-skjorte som ikke har frakt per vare vil det koste 800,- kr + standardfraktprisen.

Consignor – en programvare for enkle fraktløsninger.
Dette er en delivery management programvare på siden av PCKasse, hvor ordre går rett til Consignor. 

Med et av verdens største transportørbibliotek får kunder tilgang til alle transportører som oppfyller deres behov best. Programvaren tar seg av alle prosesser innen frakt og levering, og gir kundene en integrert, bærekraftig og komplett leveringsløsning. 

Hvorfor Consignor? 

Overfører data til transportører automatisk 
Print alle fraktetiketter i et system 
Send varslinger til kundene dine 
Spor dine forsendelser
Få verdifulle rapporter og statistikk
Integrert med PCKasse
Enkel returhåndtering

Fordeler med å bruke Consignor:
 • Omnikanal – Ønsker butikkene å leve etter en omnistrategi, kan vi bidra med logistikkbiten (gi kunder sikkerhet).
 • Selg mer, tjen mer – Vi har api’er for fraktpriser som kan legges inn i nettbutikken.
 • Utleveringssted – Tilby kundene å hente pakken sin i butikken din (her bruker vi en app og vår portal).
 • Returløsninger – Mange løsninger for å hjelpe til mot LogistikkTrollet!
 • Spar penger – Bruk Consignor til å sjekke at transportør fakturerer korrekt (i Portalen).

Nyttig info om Consignor:

 • Transportørbiblotek – Du vil finne omtrent alle transportører i Norge i vårt bibliotek. Hvilket betyr at du har en rutine for logistikk uansett transportør.
 • Utvikling – Consignor har egen utviklingsavdeling, for å sikre at våre kunder har den beste og mest oppdaterte løsningen.
 • Lokale/Globale – Vi lager løsninger som skal hjelpe kunden der han/hun er. Samtidig har vi en standard software som er like i hele verden.
 • Kompetanse – Egentlig kan vi ganske lite – men innen «logistikk og software» må du lete lenge etter noen som er bedre. Kompetanse er avgjørende!
 • Hyllevare – Våre kunder opplever gjerne Consignor som rigid, men omfattende fordi våre løsninger er standard hyllevare som tilpasses.
 • Økonomi – Consignor har doblet omsetningen hvert 4. år siden oppstart og tenker å fortsette å gjøre det.

Bestill Klarna checkout ved å trykke her : En komplett online checkout


Har du spørsmål eller trenger support knyttet til Klarna klikk her


Når du har fått en avtale med Klarna vil de sende deg litt informasjon.

Klarna sender deg først testnøkler (brukernavn og passord) som du må legge inn i baksiden av nettbutikken først. 

Da går du til admin i nettbutikken, WooCommerce også innstillinger.
Trykk på fanen som heter betalinger og trykk på Klarna Checkout som vist under.

Her passer du på at “Test mode” er huket på. Så legger du inn “Test Username (UID)” og “Test Password”. Etter dette trykker du lagre endringer.

Når du har lagt dette inn, har du en Klarna test checkout som Klarna kommer til å gjøre et testkjøp på. Når Klarna har testet at det fungerer får du live nøkler.

Da går du til samme sted, også huker du av “Test mode”,  sletter test nøklene og legger inn live nøklene i “Production Username (UID)” og “Production Password”.

Så trykker du lagre endringer.

Du har nå en Klarna Checkout, som ligger i betalingsbildet i nettbutikken din.

Per nå er det kun våre nivå 4 & 5 kunder som kan skru på b2b funksjonen i nettbutikken. 

b2b (Business to business) gjør at prisene vises eks. mva i nettbutikken din og at kunder også må være logget inn for å se priser.

Gå til admin i nettbutikken – PCKasse – fanen som heter Ekstra innstillinger og du kan huke b2b på her ifra. 

Facebook Pixel

Du har nettopp kjøpt utvidelsen “Facebook for WooCommerce” og vil komme i gang med dette.

Det første du gjør da er å trykke deg inn på Kontrollpanelet i nettbutikken → “Facebook” som ligger under valget “WooCommerce” i meny panelet.

Når det er gjort, trykker du “Get started”.

Du vil nå bli tatt over til Facebook.

Her vil Facebook spørre deg om det er den aktuelle brukeren du nå er logget inn med, som du ønsker å fortsette med. Kontroller at denne er riktig.

Bekreft.

Kontroller at disse 4 er riktig.

Gå over informasjonen og trykk neste.

Facebook Pixel’et skal være satt opp nå. Trykke ferdig.

Bekreft at det var riktig nettbutikk ved å trykke “Redirect me”.

Vi leverer kundeklubb fra Diller rett i PCKasse og i nettbutikken. 

Kontakt din forhandler dersom du ønsker å bestille kundeklubb. 

Les mer om Diller og hvorfor det lønner seg med gode lojalitetsprogrammer!

 

Release Notes v. 13 – Nyheter & forbedringer finner du her

Dette er dessverre ikke mulig uansett hvilke nettbutikknivå du er på eller vurderer.

Alle utvidelser testes av oss før de lanseres og blir tilgjengelig for alle kunder. 

Vi installerer ikke utvidelser basert på enkeltønsker og henvendelser. 

Hvis du fjerner alle varer av en produsent fra nett, vil produsenten fortsatt vises.
Dette kan du ikke fjerne fra kassen. Disse produsentene vil fortsatt vises i nettbutikken med 0 varer på seg. Produsentene kan du fjerne slik:

Gå til Admin i nettbutikken din, trykk på PCKasse, også fanen som heter “produsenter”.

Her kan du se alle produsentene dine og slette produsenter du ønsker ikke skal vises.

Hvis du har hatt en nettbutikk koblet til forskjellige baser før (som ikke er anbefalt), eller slettet en kunderabatt men ikke sendt beskjed til nettbutikk kan det henge igjen rabatter som ikke bør være der.

Disse rabattene kan du finne og eventuelt slette her.

Gå til kontrollpanelet i nettbutikken → Pckasse → Pckasse Rabatter.

Her kan du se/slette kunderabatter sendt fra kassen.

Angrerettskjema fylles ut med butikknavn og varene som er kjøpt og sendes til kundene sammen med ordrebekreftelse. 

Denne står standard som aktivert, men kan skrus av i nettbutikken under menyen til venstre som heter “Pckasse” 

Dere kan også forhåndsvise skjemaet hvis dere vil se hvordan det ser ut. 

1. Sette opp DNS

For å peke eget domene til nettbutikken levert av PCK AS, må det settes opp i DNS-oppsettet for domenet deres. Vanligvis er det samme sted dere kjøpte domenet.

To måter å gjøre dette på:

– CNAME-record mot pckassenettbutikk.no
– A-record mot 13.48.21.8 (vår server)

Vi anbefaler CNAME-record. Rett og slett fordi hvis vår server skulle fått ny IP, ville deres nettbutikk automatisk fungert mot denne nye IP-en.

NB! Det kan ta inntil 78 timer før endringen trer i kraft overalt. Men vanligvis går det mye raskere. Dette kommer også litt an på hva TTL (Time to Live) står til.

Ta kontakt med leverandør av DNS-tjenester (vanligvis samme dere kjøpte domenet av) for bistand til å gjennomføre dette.

2. Legge domenet inn på nettbutikken

Etter at man har satt opp DNS for domenet sitt, må man legge det inn på nettbutikken.

Da logger man seg inn i nettbutikkens admin-grensesnitt, og klikker på Konto-valget i menyen til venstre.

Man får da en rute oppe til høyre (Mitt domene) for å legge inn domene. Her fyller man inn domenet man pekte i steg 1, og trykker «Angi mitt domene».

Da sjekker vårt system om domenet er pekt, og skal da aktivere domenet med en gang hvis det er pekt riktig.

NB! Det er kun konto som er eier av nettbutikken som har tilgang til å gjøre dette. Dette er samme konto med e-post som ble brukt når man opprettet nettbutikken i PCKasse.

Design og designendringer : flatsome studio og uxbuilder

Ved kjøp av pakke 4 får du 12 designendringer inkludert i prisen. 
Dette inkluderer også landingsside og «om oss» side. 
Mer informasjon om pakken finner du i hovedmenyen. 

Designendringer utover dette er priset fra kr 500 ,- eks. mva. 

Dersom du ønsker designendringer kan du sende oss en henvendelse til post@pck.no
Merk eposten med «Designendring – og hvilke nettbutikk dette gjelder»
Legg også ved ønsket tekst og bilder, så vil vi få implementert endringene så fort det lar seg gjøre. 
Ventetid ca. 1 uke. (Noe lengre tid må beregnes ved ferieavvikling, og bør derfor avtales på forhånd.)

Nivå 5 gir deg ytterligere tilgang til plattformen, hvor du designer nettbutikken helt selv ved hjelp av Flatsome Studio og UX Builder. Du kan lage dine egne sider til nettbutikken : hjem, om oss, merker, kampanje, velge tema, salg osv. Du kan også redigere og tilpasse header, footer, handlekurv mm.
 
Ved hjelp av Flatsome Studio får du tilgang til hundrevis av maler du kan bruke, låne eller hente inspirasjon fra.

Du kan virkelig gå i dybden av design, og mulighetene du har med Flatsome og UX-Byggeren er uendelige omtrent.

NB!! Det er ikke tilgang til å installere ønskede plugins. 

Se hvordan du bruker UX her : 

Lag en ny side og kall den «merker», «produsenter» eller lignende. 
Legg inn denne koden i HTML feltet:

 [a-z-listing taxonomy="pa_produsent" post-type="product" display="terms"]

For å sette opp en meny i nivå 5 går man til baksiden av nettbutikken.

Her går du til “Utseende” → “Menyer”.

For å legge til produktkategoriene fra Pckasse må du gjøre en visningsinnstilling. Trykk på “Visningsalternativer” til høyre øverst i bildet som vist under.

Når du har lagt til denne, kan du trykke på produktkategorier og velge fra vare/webgruppene fra kassen, og sette opp meny. Du huker av kategoriene du vil legge til og trykker “Legg til i meny”.

Her kan du justere på rekkefølgen. Ønsker du å ha underkategorier som “drop-down” legger du den aktuelle kategorien under overkategorien og drar den litt til høyre.

Det vil se slik ut.

Har du fått feilmelding? 

Hvis dere i webshopkøen i Pckasse får feilmelding om feil brukernavn eller passord vil det si at kassen ikke er koblet til nettbutikken.

Dette passordet genereres automatisk når dere opprettet nettbutikken første gangen, og trengs i utgangspunktet ikke å endres. Om dere av en eller annen grunn skulle ville endre det, eller får denne feilmeldingen så løser dere det på følgende måte: 

Kopier passordet du finner i Nettbutikk Oppsett i Pckasse.

Det finner du slik.

Admin → Oppsett → Programinstillinger → Rutiner → Nettbutikk oppsett

Velg passordet du ønsker og kopier det i det markerte feltet i skjermbildet under.

Så går du på admin i nettbutikken din, trykker på “Pckasse” fanen til venstre og gå til “Pckasse passord”.

Her limer du inn passordet som du kopierte fra kassen.

Så går du til admin i Pckasse, trykker på nettbutikk fanen nederst til venstre. Gå til oppdateringskø og trykk “Kjør på nytt”.

Varene skal nå bli sendt over.

Dette skjer hvis du har overskredet antall tilatte varer varer i Pakke1, og oppgradert til en pakke med flere varer. 

For å fjerne feilmeldingen gjør du følgende:

 1. Slett webshopkøen.
 2. Send alle varer på nytt.
  Det gjør du fra Nettbutikk oppsettet i Pckasse.
  Admin →  oppsett → programinnstillinger → rutiner → nettbutikk oppsett → “Send alle varer på nytt”.

Hvis du i feilmeldingen Operasjonen ble tidsavbrutt så har kassen din forsøkt å sende bilde til nettbutikken, men det tok for lang tid. Dette skyldes enten at bildet du forsøker å sende er for stort, at du har en svak internettlinje eller begge deler. 

For å løse dette, må du endre på bilde du prøver å sende, da størrelsen er for stor.

Det er ingen grunn til å sende bilder som er f.eks. 8000×6000 i størrelse, da bildene blir komprimert i et mellomledd når de blir sendt fra Pckasse til nettbutikken din. Så store bilder er fortsatt samme kvalitet i nettbutikken og tar egentlig bare mer plass av minnet i kassen som kan skape minnefeil problemer etterhvert.

Her har du et eksempel på en tjeneste som du kan endre størrelsen på bilder:  KLIKK HER!

Hvis du har et bilde redigerings program som f.eks. Photoshop, Snagit eller lignende kan du endre på størrelsen. Hvis du ikke har dette kan du google dette, det er gratis online tjenester som du kan benytte for dette også.

 

 1. Sjekk ordrens status i nettbutikken
  På ordrene i WooCommerce er hver ordre markert som «sendt til PCK» ja/nei. 
 2. Dersom den er markert som «nei» : 
  Gå til PCKasse – aktive webordre – trykk «oppfrisk» 

  Evt. trigg en QueueGetOrders dersom du ikke er i nærheten av kassen: 
  https://min.pckasse.no/queuegetorders.aspx?licenceno=xxxx

  (xxxx= lisensnummer) 

 3. Dersom den er markert som «ja»: 
  Gå inn på ordren og se hvilke maskin som har svart nettbutikken. 

  Kontroller om det kan være flere databasetilkoblinger.
  Maskinen som «svarte» kan kanskje være logget inn i en separat base og hente ned ordre. 

 4. Sjekk leselogg i PCKasse
  Gå til Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → Leselogg

  Her finner man ofte nyttig informasjon.

  I dette eksempelet ser jeg at ordrenummeret eksisterte fra før, og dette kan skyldes at kassen har vært koblet opp med en annen nettbutikk tidligere og har nå begynt og overlappe nummer. PCKasse har en sperre slik at man ikke kan hente inn ordre med ett allerede eksisterende ordrenummer.

  RefID=Nettbutikkens ordrenummer (AKA Eksternref i PCKasse) 

Hvis et ordrenummer finnes i PCKasse fra før grunnet overlapping av ordrenummer fra en tidligere nettbutikk, kan man tilpasse ordrenummeret i nettbutikken for å sende det på nytt til kassen.
Gå til wp-admin → PCKasse → Endre ordre status.

Marker ordren som «Ikke sendt» etter det er gjort, så vil PCKasse kunne hente ordren ned.

5. Sjekk oppdateringskøen
I dette eksempelet var det noe galt med ordrelinje 2. Frakt telles som en ordrelinje, og hvis det kun er ett produkt på ordren, vil ordrelinje 2 være frakt. Her antok jeg det hadde noe med fraktvaren å gjøre. «Du må angi farge størrelse» hintet til at «Farge/Strl» var aktivert på fraktvaren.
Gå til Oppsett → Programinnstillinger → Rutiner → Nettbutikkoppsett og finn varen som er definert som fraktvare. Sjekk opp frakt varen i varekortet for å se om det er noen rare innstillinger på den. Sammenlign gjerne fraktvaren med en fraktvare fra en annen base hvis du er i tvil på hvordan den skal se ut.

6. «Varenr søkerekkefølge»
Oppsett → Programinnstillinger →Diverse → Varenr søkerekkefølge

Selv om denne sjeldent kan ha skylden, er det greit å være klar over at denne påvirker nedhenting/fullføring av ordre. Pckasse får et varenummer for hver ordrelinje av nettbutikken, som Pckasse sjekker opp i sitt eget register. Hvis «Varenr søkerekkefølge» skulle prioritert «Leverandørs varenummer» over «Varenummer», vil den meste sannsynlig ikke klare å hente ned ordren. Den kan også eventuelt slå opp en annen vare en det som originalt lå på ordrelinjen.
Så det kan være greit å sjekke denne, tar bare 2 sekunder.